Jumaat, 6 Mei 2011

Percubaan 1ѕт time mendeco Cupcakes

Assalamualaikum.

Akhirnya dengan semangat yang membara-bara aku berjaya jugak mendeco cupcakes pertamaku. Sebenarnya dah lama buat ni, cuma terlupa nak masukkan dalam blog. Masa time ingat ni lah better aku masukkan disini. Hasilnya taklah lawa mana pun, maklumlah aku beginner dan ini semua 1st trial. Nak bandingkan dengan orang yang dah menuntut ilmu dan yang dah berniaga cupcakes ni dah tentulah berkali-kali ganda jauh bezanya dengan cupcakes aku. Terima kasih bebanyak kepada kawan Encek Hubby yang sudi bagi ikan keli salai aritu, kalau tak kerana nak pulangkan bekas tupperware kawan Encek Hubby tu, maka tak akan jadilah cupcakes sesuka-suki aku ni.


Yang gambar kek sebijik tu, hasil kerja kerastangan aku dan anak sedara Encek Hubby. Anak sedara aku si Melly tu nak hadiahkan kat kawan dia yang nak berenti keje. Jadi dia minta aku mengajar dia buat kek dengan men'deco' sekali. Dia tak tau yang  aku ni pun baru nilah 1st time belajar deco kek. Semua ni hasil mengoogle dan menyoutube hari2 lah ni. Tak pegi kelas mana-mana pun. Tapi kalau ada rezeki dan kelapangan memang aku ada pasang niat nak belajar. Nak tajamkan my skills dalam bidang pembuatan kek ni. InsyaAllah..






4 ulasan:

ukhti syikin berkata...

bagus2... practice make perfect :P// syikin first time aritu.. buat 5ribu biji.. dengan ibu.. door gift :p

nur easy berkata...

wah2.. ini macam sat g aku dah leh order la eh? hehehe

Arizakiah berkata...

Percubaan pertama??? cantiknya..macam dah expert je...

{ finieViolet} berkata...

syikin: sesaja je ni.. tu pun x kemas sangat..maklumla 1st time main dengan buttercream. syikin n mak berbisnes cupcakes ea?

kak arizakiah: ye kak, 1st trial ni.. tak expert kak..saje cuba2 je.. tapi hasilnya comot satu dapur..hihi..

eize: segan la zie. haritu ada kawan hubby nk order pun aku x ambik.. aku kan sesaja buat. kalo nak rasa2 boleh je.. tak jual la.. malu la..nti dah g kelas bru leh jual..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...