Khamis, 4 November 2010

Smoothie Kiwi Lovely

Salam


Jeng..jeng..pada malam jumaat yang sepi aku nak buat entry ringkas sebelum detik 12 malam menjelma..sebab esok dah entry cerita lain pulak.. Ni entry penghabisan buat hari Khamis la. Ni aktiviti kemarin, ada 2 biji buah kiwi yang dah lembik tu aku sayang pulak nak buang, lepas tu teringat pasal resepi smoothie kiwi yang keluar dalam majalah Rasa hari tu. Apalagi, projek on la.. kebetulan bahan-bahan yang diperlukan memang already dah ada dalam fridge pun. Pulak tu kena pulak tengahari yang panas berdenting..memang kaw-kaw laa..





Smoothie Kiwi Lovely




Bahan2


1 1/2 biji Buah Kiwi
1 sudu teh esen Vanilla
225ml Susu Rendah Lemak
1 sudu gula (kat majalah tak tulis suruh bubuh gula, tapi saya pandai2 je letak )
6 ketul kiub ais


Cara membuatnya:


Masukkan semua bahan dalam blender
Kisar sampai halus
Masukkan dalam gelas
Sedia dinikmati..
~kalau rasanya agak pahit2 itu akibat biji buah kiwi yang dah pecah masa proses mem'blender ..tapi jgn risau ia tidak akan menjejaskan keenakannya~


**resepi sumbangan Majalah Rasa**


Amacam? Mudah jer..simple present tense jer nak buatkan.. Gulp..gulp.. 

2 ulasan:

Azuan berkata...

tak pernah rasa kiwi....huhu

{ finie } berkata...

wahh..azuan, olololo..ciannyer..buah kiwi sedap la.Nnti pegi supermarket g beli try makan ea.. byk khasiatnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...