Hari ni aku nk letak pulak resepi Sardine Rolls yang aku buat minggu lepas untuk juadah berbuka puasa.. Kali ni paling sempoi dan sangat mudah. Aku kan suka yang simple saje..pasal nak cepat siap, cepat makan..cepatla rehat sambil layan Facebook..:)
1 tin sederhana (Ayam Brands)
Breadcrumbs (kalau suka letak)
Telur untuk bahan celupan
Kesemua jenisBawang Merah
bawang, cili,dan halia dihiris/dimayang
sardine ambik isi dan sedikit kuah .
Tumiskan semua bahan, kemudian masukkan sardine,masukkan sedikit air dan garam secukup rasa.
Roti pula hendaklah distimkan seketika di periuk kukus,
apabila roti dah jadi lembap dan lembut, leperkan roti dengan kayu pencanai doh.
Kemudian masukkan inti sardine tadi ke dalam roti dan gulung kemudian lekatkan dengan sapuan telur.
Celupkan sardine rolls ke dalam telur dan lumurkan dengan breadcrumbs(optional)..
Gorengkan hingga kekuningan. Dan sedia dihidangkan.
2 ulasan:
sedapnye...sesuai untuk sahur ni
ohh my feberet sardine roll..sdp nyee
Catat Ulasan