Ahad, 24 April 2011

Biar Selekeh Tapi Bijak, Daripada Macho Giler Tapi Bangang

Assalamualaikum..

Ada sesiapa pernah baca ke, dengar ke, nampak quote macam tu? Korang pernah baca majalah Ujang tak? Kalau korang pembaca setia majalah Ujang dari awal penerbitannya mesti korang pernah jumpa quote macam tu.

Dulu time sekolah paling suka kumpul siri poster kecik  Majalah Ujang.


Dulu time sekolah aku suka lekat poster2 tu kat locker.Jadi setiap kali beli Majalah Ujang, dapat poster yang bajet cool mcm tu, mesti aku simpan. Masa sekolah dulu aku tinggal di asrama, segala locker yang ada , dinding even ceiling pun aku pakat tampal poster jugak. Sekali tengok dah macam perang poster pilihanraya, sebab bukan aku sorang yang buat, semua dormate buat jugak. Nasib warden tak bising, sporting lagi.  Tak lupa jugak kat buku2 rujukan pun turut jadi mangsa tampalan poster kegemaran. Yang aku ingat buku rujukan Matematik tingkatan 4 aku sampul dengan poster citer Sembilu (what the??? hehehehe). Memang nampak sangat selekeh kan, tampal2 poster macam tu. Tapi apa adahal..janji belajar tip top.

Footnote: ...kalo boleh biarlah kemas dan cantik/hensem lagi bijaksana.. baru pakej..ye takk??... 



5 ulasan:

MyZone~theUn4given berkata...

tahu xper..dulu2 buku rujukan tuk fav subject mesti benda tu jadi cover..konon cool la..hihihi

zwan berkata...

biar papa asal bergaya....hehe....
sesuai x ungkapan tu?

salam perkenalan blogger maya..
keep in touch

zwan berkata...

biar papa asal bergaya, hhe
sesuai x ungkapan tu

{ finieViolet} berkata...

myzone the un4given: betul2.. buku rujukan sy dulu mmg kebanyakkannya suka covered dgn poster..

thanks singgah blog...keep in touch okeh..:)

{ finieViolet} berkata...

zwan: tak sesuai la..gaya bagai nak rak tapi poket bajet2 pun x best gak.. kalo boleh nak bergaya tu ukur baju dibadan sendiri la dulu.. pastu tak mo la selekeh sangat..biar penampilan seiring dengan kebijaksanaan..hehe..tu pndpt sy.

tima kasih byk2 tau dtg blog n komen.. same goes with u..keep in touch!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...