Ahad, 4 Julai 2010

Tik tok..tik tok masa pun berlalu...

2 weeks @ rumah mama terasa mcm 2hari jer..kejap sgt laa... rasa macam taknak balik pulak..tp memandangkan tugasan aku kat hubby terchenta lagi wajib..akur jugalah aku kat tanggung jawab aku as a wife..lagi pun kat umah mama xde internet, alamak..rasa kekuranganla pulak kalo x berfacebook dan especially berblogla.. cuma aku dapat tgk2 facebook dan blog ni guna service internet mobile by maxis jer..apelah sgt bersiaran dr handphone..x puas.. ngadap laptop lagi puas..hehehe...

2 weeks @ umah mama jugaklah aku buat pertama kali tgk World Cup dgn sekhusyuk2nyer..hehehe..sbb adik2 aku tgk WC.. x pernah umur aku layan bola2 nih...x minat, tapi bile kat umah mama nih asik2 bukak channel bola aje..dgn tersendirinyer aku terfollow la pulak.. Ramainye peminat bola kat dlm dunia ni ekk rupanyer..(hahaha..baru tau..)
hehehe..rupa2nyer aku yang jadi "frogs underneath the tempurung kelapa" selama nih.. dan kalo nak tau aku sokong pasukan dari Spain..hehehe..minat kat England tp England pulak dah kalah..Brazil.Argentina pun dah bungkus...
Alaa..aku tau ade some peminat bola sepak ni kekdg minat ikut2 musim jer..especially perempuan..contohnyer aku nilah...hehehe..terinfluence dgn environment, padahal selama nih x tak tau pun ape2..x ambik kesah pun...players bola sepak pun aku x berapa kenal..yang aku kenal cuma David Beckham aje..pasal dia glamer..tp untuk WC 2010 nie dia x main pulak.. Now, aku dah kenal la beberapa players bola sepak ni..hehehe... Dan aku pastikan final WC 2010 aku mesti nak tgk...x sabar tunggu final nie...hehehehe...
layannnnn..hehehe

2 weeks @ rumah mama.. Najla dah nak makan banyak..dah pandai jalan... Alhamdullilah.. akhirnye Najla dah pandai jalan..makan pun dah ada selera. Sekarang walker boleh simpan letak atas gobok la pasnih.. Mentang2 dah dapat kaki, asikla nak berjalan2 aje..eksen ko!!!
hehehe...skrg makan nak sup2 aje.. bubur2 nasi blend dah x layan.. yelaaa..orang tu dah nak beso,makan pun nak mcm orang beso gak.. Tapi bila dah makan pejal2..popo dia pun pejal gak la..popo pun macam tahi kambing bolat2 laa..hihihi.. Tapi aku bersyukur sangat2 sebab perkembangan dia selari dgn usia dia sekarang.. Aku pun dah mula bagi makan vitamin sikit2..bagi minum air susu tepung, minumkan gak air kultur hidup..nampaknye sejak aku bagi si Najla Appeton Multivitamin tu, dia makin selera makan..ape je orang makan dia nak tumpang sekaki..haiii..anak,anak...janji ko sihat jadikla..but breastfeeding tetap bagi..aku nk bagi dia khasiat susu ibu smpi umur sepatutnya dia menyusu..itu tekad aku pada diri aku sendiri..
Oh..Iye..sejak dah jadik budak beso nie dah xmo tido awal2 lagi time malam, tido pukul 2 am...mmg x bagus sangat budak kecik mcm dia..wpun dah bobokkan..tetap taknak tido..dodoikan dlam buai pun dia lompat keluar..last2 aku biarkan aje..tu yang aku dok layan dia, aku boleh terlayan tgk World Cup sekali tu..gara2 melayan sikecik tulah...hehehe..


2 weeks @rumah mama... aku keje tido aje..hehhehe..@ umah mama aku memang manje..penyakit M mmg menjadik2 kalo kat umah mama saye... Saye kan anak manja mama..ahak22..

**Aku nak buangla lagu kat slide tu..bingitla..nak tukar lagu lain lak..hehehe

mood ceria dipagi hari

-finie-




2 ulasan:

ashra berkata...

samalah kita..kat umah mama,pasti bersenang lenang kemalasan.hehe

~Nur Finie Afnie~ berkata...

ashra...mmg kemalasan tahap ultraman taro kalo sy dok umah mama sy..malas melampau2...maklumla saya dok ngan MIL, jadinyer always the time kene jadik rajin...hehehe..tu yang bila balik kg membalas dendam bantai tido jer..<---jgn diikut pe'el ku ini yer..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...