Isnin, 19 Julai 2010

Mata Menawan Idaman Kalbu ..diriku join contest lagi..



Salam..



Wah..wah...sejak jadi bloggerz siang dan malam, bukan main lagi diriku ni.. dari satu blog ke satu blog orang aku terjah..macam2 kisah,tips, cerita,keluhan hati aku dapat baca. Seronok!.
Tetiba aku ternampak contest yang buat aku perasan macham chantek..

Contest apakah itu?

Yupp!!

Contest Mata Menawan Idaman Kalbu anjuran CPM honey nurhaliza
ini ialah gambar Cpm Honey Nurhaliza penganjur contest mata menawan idaman kalbu tu..

amacam?? dia sangat cantik kan.. (bukan ayat bodek sebab nak join contest tau!!.. aku follow belog beliau sejak dia buat contest lagi..)

On your mark, get set gooo!!


Inilah dia antara photo2 jelingan mata yang inginku pertandingkan...(alaa..perasannye aku..segan nie) Cpm Honey Nurhaliza mintak 2 keping jer..aku bagi 5 keping included photo masa jadi pengantin dulu..(sebab rasa mata macham galak skett..waduh cik kak perasan lagikk..wohoho) tapi kalau kire tak aci takpelah Honey, abaikan saje saya mengaku itu bukan hasil kerja tangan ku..

Okay..sesiapa yang nak join contest ni sangat dialu2kan ye..
Ini ialah link contest" Mata Menawan Idaman Kalbu "















  • Tips diriku menjaga keserian dan kecomelan mata...
  • Diriku akan pastikan minum air 1.5 liter sehari
  • Diriku akan tidur secukupnya untuk menjaga kesihatan mata dan minda
  • Bila bersolek diriku akan pastikan bermekap cara yang betul, terutama bahagian mata, kerana mata adalah kawasan paling sensitif..(diriku ikut cara Honey Nurhaliza berdandan...:)
  • Diriku akan memakai krim anti wrinkles atau krim untuk dark circles setiap malam sebelum tidur. Kerana diriku mudah mendapat dark circles jika kurang tidur atau rehat.
  • Diriku akan melekapkan kepingan timun di atas mata ketika sedang memakai masker..
  • Diriku akan membuat teknik urutan mata ketika mata sedang penat
  • Diriku akan makan vitamin setiap hari, paling penting vitamin c..
  • Diriku akan seboleh2nya makan sayur setiap hari..kalau tidak makan sayur diriku akan makan multivitamin sebagai pengganti.
  • Diriku akan buat jus Carrot Susu setiap minggu dan diminum setiap pagi
  • Diriku akan makan Sunsweet.. Sunsweet sangat berbaloi untuk wang anda yer..kerana ia murah.
  • Petua untuk mata kelihatan bersinar dan tidak kabur penglihatan, ambil beberapa keping daun sireh, ramas-ramaskan bersama air bersih yang diletakkan kedalam pinggan,dengan membaca selawat 3x, lalu celupkan mata anda pada air sireh tersebut selama 1 minit. Hasilnya penglihatan anda akan jelas dan terang. Kerana mata mengandungi selaput, juga boleh mengeluarkan bendasing yang masuk kedalam mata.
  • Jangan membaca dalam keadaan malap dan gelap ye..
  • Hadkan penglihatan semasa menonton TV dan semasa mengadap komputer
  • Pakailah cermin mata hitam ketika cuaca sangat silau dek kerana sinaran matahari,ingat matahari mempunyai sinaran UV yang boleh merosakkan mata. Juga pilih yang boleh menentang sinaran UV.
  • Sebelum memakai contact lense diriku akan selalu mintak tokeh kedai cermin mata bagi khidmat nasihat dan test power mata sekali, alhamdullilah mata ku masih baik dan tak rabun.
  • Diriku akan memastikan TIDAK melihat benda-benda berunsur lucah atau jenayah didalam internet di media2 cetak atau elektronik.. Kerana dengan melihat perkara sebegitu, Allah akan tarik nikmat ketajaman mata dan minda kita..Wallahualam

Okeh itulah antara tips2 saya menjaga kecantikan mata..

Cpm Honey Nurhaliza nak juga para peserta melengkapkan slogannya untuk contest ni..

"CPM Honey Nurhaliza yang saya kenali adalah seorang yang sukakan kecantikan dan dia tidak lokek berkongsi ilmu dia juga sempurna!"

2 ulasan:

~CPM honey_nurhaliza~ berkata...

alrite dear...good job...comel2...tggu due date nya yaa..:)

eyh kita sebaya yaa??

~Nur Finie Afnie~ berkata...

cpm honey thnx bg comment yer..suka sangat ni..teruja..saya fan honey tau..
taklah saya 3 thn lagi tua dr honey..i was born on 1979, honey was born on 1982 right?..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...