Rabu, 2 Mac 2011

Syahdunya..Airmata bergenang tatkala mendengarnya...

Assalamualaikum..


**kredit to 4 Shared.com**

Serius! Sedih.. aku sedih setiap kali dengar lagu dari Allahyarhamah Datin Rafeah Buang nie.. liriknya menyentuh kalbu..memang confirm aku pasti menangis bila dengar lagu ni. Masa aku menaip ni pun air mata dah menjejes.. ingat kat mama dan abah aku..lagi time2 sedih gini..
First time aku dengar lagu ni masa aku darjah 2 kot tak silap, pastu lama tak dengar..tetiba bukak Youtube ternampak pulak ada lagu ni..Aduhh..syahdunya.. Nak share kat blog tak boleh pulak. Cari kat 4 shared barulah boleh embeded code share kat sini. Terima kasihlah kepada insan-insan yang berhati mulia yang sudi upload lagu bagus macam ni. Liriknya simple tapi bermakna...


Ya Ilahi Rabbi.. Sempurnakanlah pekertiku

Sebagaimana Engkau menyempurnakan wajahku
Kurniakanlah rahmat bahagia ibubapaku
Berikan hidayah pada hati yang tertutup

Sebagai rimbunan daun-daun
Seandainya bilangan dosaku
Ya Allah ampunilah daku
Hamba bertaubat

Hai anak yang soleh, beruntunglah ayah dan bonda
Bagai mata air yang mengalir dalam syurga
Hai anak durhaka, pintu taubat masih terbuka
Jangan kau teruskan tingkah laku yang kecewa

Sebagai rimbunan daun-daun
Seandainya bilangan dosamu
Ya Allah ampunilah dia
Yang telah bertaubat

3 ulasan:

Syeeda Sobbihi berkata...

Amboi.. comeynya background blog nih.. dah2, jgn sedih. nanti basah lak komputer tu.. teehee..

nur easy berkata...

byk pengertian dalam liriknya ;)

{ finieViolet} berkata...

syeeda: hurmm..x boleh..dgr lagu ni je mest nak nangis...sob..sob..

eize: wpun lirik ringkas tapi bawak makna mendalam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...