Sabtu, 14 Ogos 2010

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 1431 Hijrah

Salam..


Alhamdullilah..Bersua diriku kembali dengan belog  kesayangan ini setelah hampir 2 minggu tidak menaip di atas lembaran skrin laptop precious ku ini...


Ketika mengetik aksara pada kibod ni bulan hijrah pun dah bertukar ke bulan yang penuh keberkatan..iaitu bulan Ramadhan yang kita akan lalui dan akan sentiasa kita nantikan kedatangannya (pada yang konon2 penghidap gastrik mesti nak elakkan bulan ni datangkan.....)  Aku memang menantikannya..sebab bulan Ramadhan antara bulan yang paling buat aku rasa cool..chilled..aman..dan segala2 perkataan yang heaven lah.. susah nak gambarkan macamana terujanya aku pada bulan yang mulia ini..(at least boleh berdiet juge yer..huhu).. Sebab pada aku malam2 pada bulan Ramadhan sangat mendamaikan...(hehehe..bukan apa, kan ker segala syaitan..bapak segala iblis dah kena rantai..so..kalo nak berjaga tengah malam nak melayari internet ..takdelah takut sangat..kecuali manusia yang bertopengkan setan tu... ) dan pada bulan yang mulia ini jugalah roh2 umat Islam akan dibebaskan dari segala seksa2 mereka di alam barzakh sana. Wallahualam.. moga-moga roh mereka dicucuri rahmat Allah.. Dan mudah-mudahan diriku akan sentiasa tabah dan tenang melalui cabaran berpuasa di bulan Ramadhan yang pastinya ada skip 7-8 hari.. Cuma tahun lepas puasa ku tak penuh sebab aku baru saja lepas pantang..mak mertua aku tak bagi aku puasa dulu, sebab takut baby kurang susu.  Rugikan...
Pastu jenuh jugak nak membayar..:) Aku pun tak berapa interested sangat nak makan macam-macam pada bulan ni. Takde nafsu nak pergi cuci mata beli lauk pauk..kuih-muih tunjuk-tunjuk kat bazaar Ramadhan.. sebab nanti kalau pergi nak itu-ini last sekali bila tak habis bagi penuh plastik hitam kat tong sampah tu..haishh!!..sedangkan masak sendiri pun ada berbaki lagi tak habis makan.. how to control it ekk? nak masak sikit nanti tak cukup, masak banyak tak habis..hurmm..entahlah..:(


Ketika catatan ni aku taip..sudah masuk hari keempat kita berpuasa.. bermakna tinggal 26 days to go.. Haiii..kejap jer kan.. Baju raya aku,my hubby dan Najla dah siap cuma tinggal kelim-kelim jer..Langsir raya bilik baru aku pun dah siap jugak..pun tinggal pasang jer nanti..:) Yang seronoknya kami berpurple tahun ni baju sedondon..Insya Allah... Cuma yang sedihnya ni gambar part 2 Deco Bersama Eric buat masa terdekat ni tak dapat diupload sebab kamera lama dah rosak...Tapi tak lama lepas tu dah dapat ganti yang baru..
Thanks sayang my hubby!..sebab tau kegemaran isterimu ini yang suka snap2 gambar, lagipun dah nak rayakann..nanti tak dapat ambik gambar baju sedondon kite tu..hehe... Alhamdullilah mendapat suami seperti mu..:)
Nanti ada kelapangan aku upload la gambar kamera baru tu yer..


Oklah.. masa pun dah time.. nak kena bangun awal untuk bersahur..jadi sampai setakat ni coretan untuk hari ini.. Ada masa aku mengetik aksara-aksara lagi yer..
Kepada pembaca belog aku ni..di sini saya nak ucapkan Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak..berpuasa lah dengan hati yang lapang,tenang,ikhlas dan bersabar yer..Setiap satunya ada ganjaran yang Allah S.W.T janjikan untuk kita di sana kelak..Amin...

2 ulasan:

melur berkata...

Salam finie jelita,
akhirnya update juga ya...
selamat berposa dan semoga ramadhan ini lebih bermakna...

~Nur Finie Afnie~ berkata...

kak laili ku..terima kasih..atas komentar mu ye kak..

tu la suka wat hal la sistem belog ni..x pandai pun ye jugak kot...semua buat trial n error jek..hehe sori ye atas gangguan teknikal.. komen byk2 tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...